Η Ακαδημία μας


Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γαλατινής έχει ως στόχο να αλλάζει τη ζωή παιδιών που έχει στη διάθεση της, μικρών και μεγάλων. Προσπαθεί να τους εμπνέει και να καλλιεργεί τη σκέψη τους παρέχοντάς τους κίνητρα και παρακινώντας τους να κρατήσουν την πίστη στους στόχους και στα όνειρά που έχουν θέσει, βοηθώντας τους να φτάσουν στην επιτυχία.Ο Στόχος

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γαλατινής έχει ως πρωταρχικό στόχο , να δημιουργήσει ποδοσφαιριστές που μελλοντικά θα μπορούν να στελεχώσουν την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου  τον Α.Μ.Σ. Γαλατινής και γιατί όχι στο μέλλον να αγωνιστούν με επιτυχία και σε επαγγελματικές ομάδες ( όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία και ο συντοπίτης μας Νίκος Νιόπλιας που ξεκίνησε από την ομάδα Α.Μ.Σ. Γαλατινής και κατάφερε και έκανε μεγάλη καριέρα σε ΟΦΗ, Παναθηναικό και Χαλκηδόνα με 509 συμμετοχές στην Ά Εθνική πετυχαίνοντας 70 γκολ, επίσης αγωνίστηκε από 1988 έως το 1995 στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παίρνοντας μέρος στο μουντιάλ του 1994 στα γήπεδα της Αμερικής ). Ο σχεδιασμός της ακαδημίας είναι μακροπρόθεσμος και γνωρίζουμε ότι η επιτυχία απαιτεί γνώσεις , συνεχής επιμόρφωση πάνω στα νέα χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου , επιμονή στον στόχο και αρκετή προσπάθεια απ όλους μας (Διοίκηση , προπονητές , ποδοσφαιριστές, γονείς).  

Η φιλοσοφία μας

H φιλοσοφία της Ακαδημίας είναι , να λειτουργεί σε Επαγγελματικά πρότυπα  ακολουθώντας σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας , ώστε οι ποδοσφαιριστές να εκπαιδευτούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο πάνω στο ποδόσφαιρο , να μυηθούν στις βασικές και ειδικές δεξιότητες του ποδοσφαίρου , να αποκτήσουν ποδοσφαιρικές ικανότητες τέτοιες που θα τους καταστήσουν στο μέλλον επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.   Η ακαδημία μας λειτουργεί έχοντας κατά τμήμα , Παιδικό, Προπαιδικό, Τζούνιορ και Μίνι.  Όλα τα τμήματα ακολουθούν ενιαίο πλάνο προπονήσεων με συγκεκριμένη δομή και ακολουθούν κατά το δυνατόν ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Σημαντικό στοιχείο για την ακαδημία, αποτελεί η διαμόρφωση νοοτροπίας των παιδιών ώστε να αποκτήσουν στοιχεία αγωνιστικότητας, αυτοπεποίθησης και πνεύμα νικητή.  Επιπλέον, οι προπονητές οφείλουν να είναι δίκαιοι, να σέβονται όλα τα παιδιά , τους γονείς , τους αντιπάλους και να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς (μέσω της συμπεριφοράς τους μπορούν να αναπτύξουν μια φιλοσοφία που ευνοεί την πρόοδο και την ανάπτυξη των παιδιών), έχοντας πάντα υπόψη τους ότι, μετράει περισσότερο η συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι και όχι το αποτέλεσμα ως αυτοσκοπός.   Δεδομένα η επιτυχία είναι αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και σωστής προπονητικής εργασίας και στην ακαδημία μας όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχείο ύπαρξης.  Δεν είναι εύκολο  αλλά σε κάθε περίπτωση όποιος προγραμματίζει και λειτουργεί μεθοδικά βρίσκεται πάντοτε κοντά στην επιτυχία. Η λειτουργία της ακαδημίας θα βασίζεται στον σωστό προγραμματισμό και την μεθοδική δουλειά.  Με την σωστή εκμάθηση της μπάλας , με τμήματα ολιγάριθμα και με προπονητικές μονάδες κατάλληλες  των  κάθε  ηλικιών ,  οι  μικροί  ποδοσφαιριστές θα διδάσκονται το ποδόσφαιρο με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.  


Κανόνες Λειτουργίας

Αυστηρό κριτήριο λειτουργίας της ομάδας μας , αποτελούν οι κανόνες που έχουν οριστεί και αποτελούν το βασικό σχήμα ύπαρξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γαλατινής.  Είναι σημαντικό σ΄ αυτήν την προσπάθεια, να έχουμε την συμμετοχή των γονιών οι οποίοι αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι στην όλη προσπάθεια.  Πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών τους , διατηρώντας πάντοτε στους αγώνες αλλά και τις προπονήσεις κόσμια συμπεριφορά, αισθανόμενοι ότι η ενασχόληση των παιδιών με το ποδόσφαιρο, αποτελεί κύρια ένταξη τους στον αθλητισμό. Μέσα από τον αθλητισμό γνωρίζουμε όλοι, ότι τα παιδιά πετυχαίνουν και κοινωνικοποιούνται με πολύ θετικό τρόπο , καθώς μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ομαδικά. Επιπλέον αποτελεί κανόνα , ο αθλητής-ποδοσφαιριστής αγωνιστικά αντιδρά ενστικτωδώς με ότι εκείνη την στιγμή αποφασίζει ο ίδιος σαν άτομο , οτιδήποτε και αν ακούει δεν μεταβάλει την αντίδρασή του. Δεν φωνάζουμε λοιπόν και δεν καθοδηγούμε , μόνος υπεύθυνος για αυτό είναι ο προπονητής του κάθε τμήματος.                         

Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται :

·         Βεβαίωση Ιατρού (παθολόγου , καρδιολόγου) ότι φέρει άκρας υγείας και είναι ικανός ο αθλητής για να ακολουθεί όλες τις αθλητικές δραστηριότητες  της ποδοσφαιρικής ομάδας

·         Φωτογραφίες δύο (2)

·         Συμπλήρωση σχετικής υπεύθυνης δήλωσης γονέα (επιτρέπω να συμμετέχει στις αθλητικές δραστηριότητες , επιτρέπω την έκδοση δελτίου αθλητικής ιδιότητας)

·         Συμπλήρωση σχετικού εντύπου της Ακαδημίας μας (ταυτότητα ποδοσφαιριστή με τα βασικά στοιχεία)

·         Εγγραφή 5 €, μηνιαία συνδρομή 15 €.   Για αδέρφια η εγγραφή είναι 10 €, μηνιαία συνδρομή 20 € και τα δυο αδέρφια.Tα τμήματα που υπάρχουν σήμερα στην ακαδημία μας και αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης είναι:


1 Τμήμα Προπαιδικό.

1 Τμήμα Τζούνιορ.

1 Τμήμα Μίνι.


Την ευθύνη για την προπόνηση των αθλητών έχουν (2) αξιόλογοι προπονητές - γυμναστές, που προσφέρουν τις γνώσεις τους στους μικρούς μελλοντικούς ποδοσφαιριστές μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου